KortársképzésKortársképzés középiskolás korú fiatalok részére Kecskeméten a 2013 – 2014. tanévben


A Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat a TÁMOP – 6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek” című pályázat keretében a 2013 – 2014. tanévben 7 csoportban 30 órás kortársképzést valósít meg fiatalok részére.
A kortársképzés a nemzetközi és hazai szakirodalom szerint a 9. és 10. osztályos középiskolások körében a leghatékonyabb.
Évtizedes prevenciós tevékenységünk tapasztalata, hogy a kortársképzés (valamint a kortárs-segítő képzés) az egyik leghatékonyabb beavatkozás, amivel a legális és illegális drogszíntér nem kívánatos jelenségeit csökkenteni, káros hatásait mérsékelni lehet. A kortársképzésbe elsősorban azért szeretnénk elsősorban 9. és 10. osztályos diákokat bevonni, mivel ők előre láthatóan még 3 – 4 éven az adott iskolában maradnak.
A kortárs – képzés célja olyan probléma érzékeny fiatalokat képezni, akik bajba jutott társaiknak – akár drogproblémával, akár életvezetési nehézségekkel, esetleg osztálytársaikkal való konfliktusokkal – célirányosan, jól és hatékonyan tudnak segíteni. S tudják, hogy az adott problémával kapcsolatban városi szinten hol lehet segítséget kérni.
A kortárs-képzés a következő témák köré épül:

  • Csapatépítés
  • Készségfejlesztés (empátia, tolerancia, szociális érzékenység, segítőkészség)
  • Szenvedélyszerek és viselkedésfüggőségek
  • Segítségkérés módjai és lehetőségei Kecskemét városában.


Várjuk fiatalok egyéni, de akár baráti társaságok, összeszokott közösségek jelentkezését is. A jelentkezési határidők, időpontok folyamatosan megjelennek honlapunkon és a facebookon is.
Kapcsolat: Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat (Kecskemét, Fecske u. 20.)
Ugró Szilvia, 76/415-466; revkmet@t-online.hu


Molnár Ferenc
szenvedélybeteg segítő,
projektvezető