Egyéb projektek

Informatikai hálózat fejlesztése


A németországi Rottenburg-Stuttgart-i központú Diaconia Christi Internationalis Alapítvány alapítója dr. Gebhard Fürst megyéspüspök. Az alapítvány világszerte támogatja a szolidáris tanulás és intézményrendszer fejlesztését. Alapítványunk sikerrel pályázott a Rév informatikai hálózatának a modernizálására, felújítására. A felújított informatikai hálózat optikai kábellel köti össze a Rév két épületét és megteremti az on-line adatszolgáltatásokhoz, adatrögzítéshez és tároláshoz szükséges biztonságos műszaki hátteret.
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Szent István Diakonátusi Körének tagjai, állandó diakónusok és diakonátusra készülők 2013. január 24-én továbbképzési programjukat a Révben tartották. Megismerték a szenvedélybeteg-segítés szakmai programjait és intézményeit, a Főplébánia Karitász Alapítvány tevékenységét, az egyéb karitász szervezetekhez való kapcsolódását.     
"Révbe érünk!""Révbe érünk!" címmel egészségfejlesztési-drogmegelőzési programot tartunk a Kecskeméti SOS Gyermekfaluban.
A 14 – 18 éves korosztály részére kortársképzést tartanak munkatársaink. A Gyermekfaluban, valamint a Lajosmizsei SOS Ifjúsági Házban dolgozó 25 szociális szakember pedig részt vesz az intézményünk által tartott „Szenvedélybetegek pszichoszociális ellátásának lehetősége, intézményei és eszközei„ című akkreditált továbbképzésen.
A programot a támogató 500.000 forint vissza nem térítendő összeggel támogatja a KAB-GY-12- 10157 pályázati program keretében.


A szakmai továbbképzésen részt vett 25 szociális szakember, a kortársképzésben pedig 15 gyermek és fiatal. A program 2013. június 6-án zárult.
A program az Emberi Erőforrások
Minisztériuma támogatásával
és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai
Intézet közreműködésével valósul meg.


Kreatív foglalkozások a pszichiátriai betegek klubjaibanA Janssen-Cilag Kft. a pszichiátriai betegséggel élők klubfoglalkozásaihoz szükséges kreatív anyagok vásárlását 2013-ban 300.000 forint vissza nem térítendő összeggel támogatja. Klubtagjaink munkái megtekinthetők a Galéria/Klubfoglalkozásaink menüpont alatt.Janssen Cilag Kft.